Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvjelzőt és ölelést kaptak - könyvtármarketing Nagykárolyból

A Könyv nemzetközi napja alkalmából a Városi Könyvtár munkatársai állították meg a járókelőket, abban a reményben, hogy van náluk egy könyv.
Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hétfőn, április 23-án a Nagykárolyi Városi Könyvtár link megtartotta a Sétáltass meg egy könyvet! elnevezést viselő rendezvényt. A nagykárolyiakat, és persze a vidékbelieket arra kérték a szervezők, hogy ezen a napon vegyenek magukhoz egy-egy kötetet. A könyvtár munkatársai és segédeik a város legforgalmasabb pontjain - katonai emlékmű, szökőkút, kastélykert stb. - megállították a járókelőket, és ha volt náluk egy könyv, akkor ajándékot kaptak, mégpedig könyvjelzőt és egy ölelést a könyvnek öltözött önkéntesektől.
Az akcióban az Elméleti Líceum SNAC önkéntes csoportja és a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ volt a könyvtár partnere.
1995-ben az UNESCO a Könyv napjává nyilvánította április 23-át, katalán javaslatra, mely egyben a szerzői jogok napja is. Ugyanakkor ezen a napon hunyt el több neves író és költő, mint például William Shakespeare és Miguel de Cervantes is. A nap célja, hogy felfedezzük az olvasás szépségét, és ösztönözzük egymást a könyvek forgatására.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról