Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvkelengye-ajándékkönyv elsősöknek

A könyvtár és Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala által közösen működtetett, 2010 áprilisában indult Könyvkelengye program keretében az épp záruló tanév végén 510 magyar és 132 román sepsiszentgyörgyi első osztályos diák vehette át Gál Andreának a kolozsvári Koinónia Kiadónál frissen megjelent, Fecske utca 12. című ifjúsági regényét, illetve Jill Tomlinson Bufniţa care se temea de întuneric (A bagoly, aki félt a sötétben) című mesekönyvét (Nemi Kiadó, Bukarest, 2016).
A magyar tannyelvű osztályok részére 2016. június 21-én és 22-én megrendezett ünnepélyes könyvátadáson részt vett a szerző, Gál Andrea brassói tanárnő, valamint jelen volt Sztakics Éva Judit alpolgármester. A diákokat és kísérőiket Szonda Szabolcs könyvtárigazgató üdvözölte, az alpolgármester asszony olvasásra és a vakációban feltöltődést biztosító pihenésre buzdító szavai után a szerző beszélt a könyv születéséről, majd az ízelítőként általa felolvasott részlet után a gyermekek átvették az ajándékkönyvet, és a könyvtárral ismerkedhettek.
A román tannyelvű osztályok diákjai 2016. június 23-án vehették át az ajándékkönyvet, ugyancsak a könyvtár Gábor Áron Termében. Szonda Szabolcs igazgató ismertette a Könyvkelengye programot, bemutatta az ajándékkönyvet, majd Fazakas Éva könyvtáros olvasott fel abból. A találkozó könyvtárlátogatással zárult, illetve azzal az ígérettel a tanítónők részéről, hogy más alkalommal is elhozzák tanítványaikat a könyvtárba.
A Könyvkelengye program célja felhívni a családok figyelmét a (fel)olvasás mindennapi gyakorlatának fontosságára, az irodalom és az írott kultúra tiszteletére. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról