Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvklub -- Kétséges oktatók, oktatások helyett: vezetési és érzelmiintelligencia-fejlesztés

... A második könyvklub témája egy vezetéssel és irányítással foglalkozó könyv volt (Patrick Lencioni: Death by meeting), amely azzal foglalkozik, milyen módszerekkel lehet a felesleges és unalmas szakmai megbeszéléseket hasznossá tenni. Két kisebb csoport alakult. Hat hónappal a képzés után végeztek egy felmérést, amely kiderítette, hogy a résztvevők sikeresen alkalmazzák a tanult módszereket. Ötös skálán 54%-uk négyesre, 15%-uk ötösre értékelte a könyvklub hasznosságát, és minden szempontból jobbnak találta a könyvklub módszert a hagyományos, tantermi továbbképzéseknél. Az értékelés szempontjai a következők voltak: élvezetes tanulás, aktív részvétel, a megértés megkönnyítése, megjegyzés (bevésés). Még azok is lelkesen nyilatkoztak róla, akik maguk nem vezetőként dolgoznak, de a képzéstől ösztönzést kaptak arra, hogy szükség esetén maguk is levezessenek értekezleteket.
A harmadik könyvklub Daniel Goleman Emotional intelligence című könyvét tárgyalta. Itt olyan munkatársak vettek részt, akik a használóképzésben dolgoznak, ők maguk választották ki a művet is. A csoport két részre oszlott, az egyikbe azok kerültek, akik egyébként is rendszeresen összetalálkoztak, hogy szakcikkeket megbeszéljenek, a másikba különböző részlegek munkatársai és oktatók. A könyvklub hasznosságát a két csoport hasonlóan ítélte meg (ötös skálán 3,7-esnek és 3,6-esnek). Mindannyian jobban kedvelték ezt a formát a hagyományos továbbképzéseknél. Néhányan magát a könyvet nehezen olvashatónak találták ugyan, de még ők is szívesen jártak a könyvklub összejöveteleire. (ref.: Hegyközi I.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról