Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvlépcső-módszertan Székelyudvarhelyről II.

Az előző lapszámunkban közölt hír link folytatása:
A kivitelezést helyi vállalkozásokra bíztuk, akik előkészítettek és burkoltak már intenzív terhelésnek kitett felületeket.
Törekedtünk az egységességre, ezért szükség szerint megfordítottuk a gerincfeliratot, vagy a könyvborító feliratát picit eltoltuk a könyvgerinc irányába, mert sok esetben a lépcső keskenysége miatt nem lett volna látható.
A burkolat két részből áll: egy alsó, színes, öntapadós fóliából, valamint egy felső, rugalmas, átlátszó, de nagyon ellenálló, úgynevezett koptató rétegből. A fóliázás előtt egy kőművessel kijavíttattuk a lépcsők hibáit (lehetett volna jobban is), ugyanis a legkisebb gödör vagy dudor nyomot hagy a felszínen.
A fólia mérete néhány centivel rövidebb, mint a lépcső, hogy a felső koptató réteg ne csak a színes fóliára, hanem a lépcsőre is tudjon rátapadni. Ez plusz tapadást ad a fóliának és ellenállóbbá teszi a vízzel vagy más folyékony anyaggal szemben.
A lépcsőfokok két nap alatt kialakíthatók, de ez alatt zárva kellett tartsunk, hogy biztosítsuk a portalanítás és a vegyi zsírtalanítás eredményességét.
Végezetül még néhány gondolat:
A kivitelező együttműködése példás volt. Az ötlettől a megvalósításig kb. egy hónap telt el. A legnehezebb a könyvek, DVD-k kiválasztása volt. Ma már nem csak esküvői fotózások helyszíne lett, de sokan készítenek képet közösségi oldalak számára is.
A három lépcsősor összköltsége 650 euró, de hála a kialakított reklámfelületeknek ez nekünk nem került semmibe!

Hírforrás: Szőcs Endre
2014. november 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvlepcso-modszertan_szekelyudvarhelyrol_ii
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról