Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvritkaságok házi őrizetben

A Halotti beszédet, az Ómagyar Mária-siralmat, a Corvinákat nem érheti napfény, és nem lehet kihozni őket az Országos Széchényi Könyvtár királyi palotabeli épületéből. A dörzsölt 'műgyűjtők' a biztonsági előírások ellenére időnként megkaparintanak egy-egy féltve, de mégsem eléggé őrzött ritkaságot. 1999-ben például egy térképet csempészett ki egy angol sorozatrabló a nemzeti könyvtárból. Az egy méter átmérőjű lapokat a felügyelő szeme láttára csente ki, külön kutatói engedély birtokában, kamerák kereszttüzében. Az éves ellenőrzés során derült fény a turpisságra. Emlékeztek is a teremőrök egy fura fazonra, aki a 40 fokos hőség ellenére zakóban lófrált a teremben, és aki az ennek okát firtató kérdésekre szimplán az angol eleganciára hivatkozott. Az eset után lecserélték a sarokba felszerelt, kicselezhető kamerákat domborkamerákra, ezek aztán tényleg mindent látnak. - F: máj. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról