Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár- és Információtudományi Társaság: a 'pedofilellenes' törvény jelen formájában alkalmazható

Reagált a Könyvtár- és Információtudományi Társaság a MKE 'pedofilellenes' törvénnyel kapcsolatos nyilatkozatára. Részlet a Kovács Béla Lóránt elnök által aláírt nyilatkozatból:
- A Könyvtár- és Információtudományi Társaság állásfoglalása szerint azonban a törvény jelen formájában alkalmazható. Nem gondoljuk, hogy a gyermekek kiszolgálása számos tiltásba és akadályba ütközne, hiszen tapasztalataink szerint a törvény hatályba lépése óta a könyvtárosok munkájában semmiféle érdemi változás nem történt. A gyermekek könyvtári beiratkozása eddig is szülői hozzájáruláshoz volt kötve. A könyvtárosok nem vitatták a szülők azon jogát, hogy gyermekeik nevelését saját világnézetüknek megfelelően alakítsák. Ép erkölcsi érzékű könyvtáros eddig sem érezte feladatának, hogy idegen gyermekek szexuális nevelésébe kellene részt vennie és ezért "a problémák őszinte, sok szempontú megismerése, megbeszélése lenne a megfelelő felkészítés számukra."

Kapcsolódó:
- Állást foglalt az MKE a 'pedofilellenes' törvényről link
- A Könyvtár- és Információtudományi Társaság szerint nem betarthatatlan a pedofiltörvény link

Régebbi hírforrás(ok): Állást foglalt az MKE a 'pedofilellenes' törvényről link Megkérdeztük: A 'pedofilellenes' törvény... link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról