Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár-informatikai trendek a tengerentúl -- CIL 2007, Arlington VA

A CIL2007 konferencia olyan információs szakembereknek szól, akiknek tudnia kell a legújabb technológiákról és felszerelésekről. Számomra inspiráló volt látni, amint a technológia által adott lehetőségeket lelkesen és kreatívan használják ki. Forró témák: Keresés, mobil eszközökön keresztül való szolgáltatás, e-tanulás, a változás menedzsmentje, Second Life, játszás a könyvtárban, podcasting. Trendek:
- Közkönyvtárak: az alkalmazottak megismertetése az web 2-es alkalmazásokkal, újabb kommunikációs csatornákkal való kísérletezés, változás menedzselése, lehetséges új szolgáltatások, pl. játszás
- Gyerek könyvtárak: MySpace, Second Life, játszás, információ keresés oktatása, Fiatalok bevonása a könyvtár progtamjaiba
- Egyetemi: e-tanulás, e-tanítás és oktatás web 2-es alkalmazásokkal, keresés, digitális könyvtárak és azoknak a metaadatolása és kereshetősége, mobil eszközökön keresztül való szolgáltatás, RSS feed-ek különféle hasznosítása, oktatási eszközök. - F: ápr. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról