Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár -- egészségnövelő tényező lehet. A briteknél prioritás

A rossz egészségi állapot és a szegénység együtt járnak. A cigányság nagyobb hányadára mindkettő jellemző. A könyvtáraknak -- közösségi--szociális funkciójukat komolyan véve -- jó célcsoportot jelenthetnek...
Valós kép a teljes magyar roma lakosság egészségi állapotáról még nem alakulhatott ki, hiszen származás szerint tilos rutinszerűen egészségügyi adatokat gyűjteni. Annyi bizonyos -- ezt több hazai és nemzetközi vizsgálat is igazolta --, hogy a rossz egészségi állapot és a szegénység között szoros az összefüggés. Csépe becslésre támaszkodó adatai szerint a cigány lakosság körében a születéskor várható élettartam tíz évvel is alacsonyabb lehet, mint az átlagpopulációban. Míg a többségi társadalom 23 százaléka éli meg a hatvanévesnél idősebb életkort, a romáknál ez a szám csupán 4 százalék. (HVG)
-- Korábban írtuk link : Az elmúlt hónapban a [brit] Könyvtárvezetők Közössége a közkönyvtárak víziójaként négy általános kínálati elemet határozott meg:
- egészség
- olvasás
- információ és digitális szolgáltatások.
Ezeket várhatják el a használók a közkönyvtáraktól. Elnökük kifejtette: napjaink kihívásai innovatív megoldásokat kívánnak.

Régebbi hírforrás(ok): Korlátozott a romák hozzáférése az oktatáshoz, a foglalkoztatáshoz, az egészségügyhöz és a szociális szolgáltatásokhoz link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról