Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár - fény az éjszakában is

Nem ritka, hogy középületet világítanak ki egy településen, s ez akár könyvtárral is megesik (pl.: link). De funkciót is lehet adni az esti, éjszakai fénynek, mely pr- és marketingcélra is kihasználható. A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár tapasztalatáról Szőcs Endre igazgató beszélt a KIT-nek:

Nem halad el esti/éjszakai órában úgy senki a könyvtár előtt, hogy ne tekintene rá, ne nézné meg, hogy pillanatnyilag milyen színűre van kivilágítva.
Célunk egyértelműen a figyelemfelkeltés, mely lehetőséget ad olyan társadalmi vagy szociális programokban való részvételre, mint a figyelemfelkeltő világnapok (mellrák elleni küzdelem világnapja - lila, a Down-kór szindróma világnapja - kék stb.), vagy nemzeti ünnepünk, március 15-e, "díszvilágítása".
Mivel az épület a belvárosban helyezkedik el, egy elég jól megvilágított téren, ezért a külső világítás helyett a belső terek megvilágítását választottuk. Ezáltal feltűnőbb és sejtelmesebb lett az épület.

Technikailag szükség volt egy külön elektromos hálózatra, mely körbeöleli az épületet, 14 darab 10W-os és 4 darab 20W-os reflektorra, melyek összteljesítménye 220W (kevesebb, mint egy hálózatban felejtett számítógép teljesítménye). Ezt egy időkapcsoló vezérli. A reflektorok színét manuálisan lehet változtatni; színes fóliákkal.
Mára már megszokottá vált, hogy az épület - december kivételével - különböző színben pompázik. Hisszük, hogy így több lakóhoz érkezik meg az üzenet: a könyvtár nagyon érdekes, különleges hely, ahová feltétlen be kell térni!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról