Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtár - lehetne a köz szolgálatnak fontos része?

Simán kijátszható a rezsiemelés: így lehet fűtés nélkül jó pár fokkal melegebb a lakásod - szól az ismeretterjesztő cikk (hasonló társaival együtt). - Az idén különösen korán elkezdődött a fűtési szezon, ami sokunk pénztárcáját fogja megviselni. Fűteni viszont muszáj, még ha csak 18 fokig is tekerjük fel a hőmérőt, hogy ne kelljen vagyonokat fizetnünk. Szerencsére azonban vannak olyan, filléresnek számító trükkök, amik segítségével nem csak energiát takaríthatunk meg, de a hőérzetünk is jelentősen javulni fog.

Mindez azonban a használók többsége számára nehezen elérhető, eldugott. Még mindig nincsen olyan, könyvtárak által együttműködésben készített portál, amely a használók komoly, kitapintható igényeire reagálva
1. kihasználja a könyvtárosok kollektív bölcsességét és hitelét
2. központilag elkészítve bármely könyvtár megoszthatja saját portálján és tájékoztathat belőle, hozzáadva helyi használók ismeretét.
Ezzel a hazai könyvtárak a vírushelyzet, az ukrán háború teremtette "lehetőség" után egyelőre ismét elmulasztani láttatják az összefogás és a használók szolgálata, valamint esélyegyenlőségi imázsuk erősítését. De talán nincs még minden veszve. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról