Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár a művelődési házban - Turnhout

A flandriai Turnhout 45 ezres lakosságával nem tart fenn külön könyvtárépületet. A könyvtár a de Warande művelődési központ link épületében található. Ez lehetőséget biztosít az egyes tevékenységek közötti szinergiák kihasználására. (A fotókat ld.: link .)

A város központjában található művelődési házat talán leginkább tömege teszi hangsúlyossá (ld: link ). Oldalait színes plakátok díszítik, elégedett használók képeivel, illetve gyerekek számára érdekes figurák. Belépve is a felettébb nagyvonalú tér ragad meg. És igen, biciklizni is lehet az épületben. Szemben a művelődési ház jégkunyhóra emlékeztető ügyfélpultja található, mögötte a színházterem. A könyvtár felé fordulva gyerekkuckó tűnik fel. A könyvtár link több emeletét a szinteltolás is grandiózusabbá teszi. A nagyvonalú térhasználatot jelzi a divatos, többfunkciós "lelátó" is.

S hogy mennyire győzi meg mindez a használókat? - 2019-ben, amikor felállt az új városi önkormányzat, a könyvtárépületet hatalmas emberlánc vette körül. Használók, munkatársak és szimpatizánsok a #bibforeveryone (könyvtár mindenki számára) kampány keretében azt demonstrálták a város vezetésének, hogy
a könyvtár továbbra is nélkülözhetetlen marad a város és a közösség számára. (ref.: MG)

Hírforrás: KIT-információ ; RTV.be
2023. december 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtar_a_muvelodesi_hazban_-_turnhout
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról