Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár a reptéren -- állományvédelem: könyvtári logós pecsét (képekkel)

Az amszterdami Schiphol reptéren -- melyről már többször szóltunk -- nem csak a könyvtár van, hanem múzeum, pihenő, játszótér, babázó, koktélkeverő érintőképernyős terminállal (ami megmutatja a választott koktél készítését, kinyomtatja a receptet és egy kis koktélt permetez a levegőbe, hogy érezd az illatát is).
A médiatár zenehallgatós fotellel kombinálva jó ötlet. Az elektronikus tartalom tekintetében nem törekszik mennyiségre, válogatott anyagok érhetőek el, így csak bepillantást ad a helyi kultúrába, de ennél többre nincs is ideje az embereknek két járat között. Egyébként ezt a funkciót iPad-del oldották meg.
A terek nincsenek szigorúan elválasztva, nyugodtan vihetsz könyvet a babázóba vagy a játszótérre is, csak tedd utána vissza a polcra. Könyvtáros nincs a helyszínen, az állományvédelmet egy-egy pecsét biztosítja a könyveken. -- Képek a link -n.

Hírforrás: Kármán László (Monguz Kft.)
2011. június 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtar_a_repteren_--_allomanyvedelem_konyvtari_logos_pecset
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról