Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Celje könyvtára, amely belvárosi kávézójával (is) lett ismert (fotókkal)

Celje város közkönyvtára 7 éve megnyitott épületében kávézót üzemeltet Miško Knjižko Kávézó és édességbolt néven (Miško Knjižko, kb. Könyves kutya, a gyerekkönyvtár "címerállata") link . A belvárosi fekvés és e specialitás kommunikálása szakmai körökben - és feltetetően a használók körében - egyaránt ismertté teszi az intézményt. A szlovén szabályozás értelmében közintézmény nem folytathat profittermelő tevékenységet, ám birtokolhat üzleti vállalkozást. A kávézó bevétele jól jött a válság idején, mikor a közkönyvtárak nem kaptak dokumentumvásárlási keretet, a celjeiek viszont szerzeményezhettek. A könyvtár weblapján is hangsúlyosan kommunikálja a kávézás, kikapcsolódás, találkozás kulturális környezetben pozitív arculatát. Természetesen a rendezvényszervezésben is kihasználja az ellazulás e lehetőségét. A könyvtár történelmi belvárosi fekvése, pazar, Savinja folyóra és a várra néző kilátása egyebek mellett gyerekkönyvtáráról és nyugdíjasoknak szóló rendezvényeiről, kiterjedt együttműködéseiről is nevezetes. (Későbbi lapszámainkban még visszatérünk a celjei közkönyvtárra). Fotók: link (forrás: Osrednja knjižnica Celje és MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról