Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár, ami összeköt -- gyűjtik a közvetett és vélelmezhető eredményeket

Október 3-án érkeznek egy hónapra a Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok. A múlt héten megtörtént a pályázatok bírálata. -- Az Országgyűlési Könyvtár ötödszörre szervezi meg a Könyvtár, ami összeköt programot, amely határon túli és inneni könyvtárosok kapcsolatépítését segíti; ez évente 8-10 főt jelent. Az érkező kollégák 2014-ben például az Országgyűlési Könyvtárban, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Könyvtárában, a Budapesti Corvinus Egyetem Központi Könyvtárában és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban kaptak elvégzendő feladatokat, valamint könyvtárakat látogattak és előadásokon vettek részt. Redl Károly projektgazda szerint nem könnyű egy ilyen program tényleges hatását vizsgálni, ugyanis a "haszon" általában nem azonnal csapódik le, és az így szerzett ismeretek, kapcsolatok több év alatt fordulhatnak termőre. Ilyen eredmény lehet például a részvevők által néhány éven belül megjelentetett tanulmány is, mellyel egyértelmű kapcsolat nehezen mutatható ki, ugyanakkor a közvetett hatás okkal feltételezhető. Ugyanakkor a szervezők törekednek arra, hogy a közvetlen és a vélelmezhető hatásokat is dokumentálják. (MG)
Az eredményekről egyebek mellett a Könyv Könyvtár Könyvtáros is beszámolt az utóbbi években:
2011.: link
2012.: link
2013.: link
YouTube - 2014.: link ; link

Hírforrás: KIT-információ
2015. szeptember 15.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtar_ami_osszekot
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról