Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár az Andrássy Egyetemen - könyvtárosi szolgáltatás + ügyelet

Az Andrássy Egyetem Könyvtára link hétfőtől csütörtökig 9-től 20 óráig tart nyitva, pénteken 18-ig. Ebben az időszakban praktikusan kellemes, irodalommal ellátott tanulóhelyként működik. Szakirodalmat politika, gazdaság, történelem, jog témakörökben szolgáltatnak. Könyvtárost és kölcsönzési lehetőséget ennél szűkebb időtartamban, 17 óráig, illetve pénteken 16-ig kínálnak.
Élő chat is működik honlapjukon, ahol németül adnak tájékoztatást a hozzájuk fordulóknak. Az ablakba írt üzenetek az egyetem marketing osztályára futnak be, onnan érhet el az üzenet a könyvtároshoz.
A Budapesten, a Pollack Mihály téri épület udvarában található könyvtár jogilag nem nyilvános, de a könyvtárat külsős olvasók is használhatják, akik a könyvtár állományának segítségével kutatni szeretnének. Emeleti galériáján csendesebb kutatóhelyek állnak a hallgatók rendelkezésére. Könyvtárban az Egyetem által előfizetett adatbázisok érhetők el, de az egyetem hallgatóinak lehetőségük van a CEU könyvtár dokumentumait és adatbázisait a CEU-n helyben használni. (Harsányi Zsófia tájékoztatása alapján.) Fotók: link

Régebbi hírforrás(ok): A tapasztalatok fényében módosították a nyitva tartást a Halis-könyvtárban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról