Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár és múzeum - új, demokratikus élményparkokként

Emlékszel az oslói Deichman Björvika könyvtárra, link , vagy a helsinki Oodira? Ez juthat az ember eszébe, amikor Osló új Much múzeumáról olvas. Úgy tűnik, olyan élményparkot hoznak létre - függetlenül attól, hogy könyvtár vagy múzeum is van az épület homlokzatára írva - amely demokratikus: egyaránt megtalálja benne számítását a kikapcsolódni vágyó felületesebb szemlélő, és az elmélyülni vágyó látogató - majdhogynem ugyanazokban a terekben. Mindezt többféle szórakoztató és művészeti ág szinergikus elegyeként kínálják. (MG)

Bár a tavalyi év egyik legvitatottabb új múzeumépülete, mégis méltó a legnagyobb norvég festő, Edvard Munch lenyűgöző életművéhez.
A kiállítóterek épületen belüli "szétszórtságához" jól alkalmazkodik a kurátori koncepció, ami nem egyetlen nagy, kronologikusan felépített állandó tárlatról szól; a kiállítóterek többsége önálló bemutatóknak ad otthont, melyek tetszőleges sorrendben látogathatók, és a köztük tartott szünetekben lehetőség van a kilátóteraszról gyönyörködni a város panorámájában, beülni valamelyik kávézóba vagy étterembe, meghallgatni egy rövid koncertet az amfiteátrumban, megnézni egy filmet a moziteremben - netán gördeszkázni az épület előtti téren. Jelenleg hét, többnyire tematikus súlypontok köré szervezett tárlat várja a látogatókat, és nem nehéz megjósolni, hogy a legnépszerűbb a Végtelen lesz közülük, amelyiken külön kis "szentélyben" a Sikoly három változata is látható.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról