Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár helyett könyvesbolt -- terv szerint

Címkék: Románia | könyvtár, köz- |

Egyetemi könyvesboltot szeretne létrehozni a marosvásárhelyi tanács a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban. A gond csak az, hogy a bérbe adandó helyiségben eddig a megyei könyvtár egyik fiókegysége működött. A Maros Megyei Könyvtárnak összesen négy fiókegysége van, az egyik legjobban látogatott a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban működött. A megyei könyvtár igazgatója, Monica Avram elmondta, nem tudják, hová fognak költözni, de mindenképpen azt szeretnék, ha a városi tanács valahol a közelben biztosítana megfelelő helyet nekik.
A marosvásárhelyi tanács decemberi soros ülésén határozatot fogadott el, amelynek értelmében bérbe adná, kizárólag egyetemi könyvesbolt létrehozása céljából, a Mihai Eminescu Ifjúsági Házban levő 90 négyzetméteres helyiséget (amelyben augusztusig működött a könyvtár). A döntés értelmében az első emeleti terem havi bérleti ára 3 lej lesz négyzetméterenként.
Nevük elhallgatását kérő hivatali szakemberek kételkednek abban, hogy lesz megfelelő, ugyanis bár a bérleti díj nem magas, jelentős befektetést kell eszközölnie, hogy a helyiséget rendbetegye, a tetőszerkezetet megjavítsa stb. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról