Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtár kívülről - mennyire vonzó? pl. Cegléd (fotókkal)

A könyvtárat szolgáltatásai által minősítik leginkább a használók (hasznosság). Ennek elvileg van köze ahhoz, amikor a szakmabeliek osztanak díjakat. A könyvtárimázst (=kép) befolyásolja emellett a könyvtár megjelenése: milyen, amikor kívülről meglátja a használó, akár a nyitva tartási időn kívül. Az imázs és a használat nem ugyanaz (ahogyan az arculat, önimázs és a valóság is más-más), de jó esetben kéz a kézben járnak. A fotókat - "nézzünk be a főtéren lévő könyvtár ablakain szombat este felé" felkiáltással - ld.: link . Nos:
- kapásból kávék árlapját tolják elém? (tehát "csak" egy kávéra is érdemes beugrani :-)
- a távolban újságok; na jó, az árlap mellett Arany-balladák is vannak (tehát fogyasztás nélkül is bemehetek)
- könyvek a polc tetején (túl sok van nekik?)
- könyvtáros munkaállomás ("nem titkoljuk munkánkat" áttetszőség-érzést sugallva). - Gondolhatja pl. az ablakon bebámészkodó.
A képsorozat legutolsója 2011-es, így látta akkor a Google Streetview. Jó, hogy azóta lekerültek a rácsok az ablakokról... (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról