Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár, kúriában - ha nagyon szükséges

Különböző okokból működnek könyvtárak kúriákban, kiskastélyokban, pl. Lendván, Bonyhádon, Zomborban (a gyerekkönyvtár), vagy Hatvanban - jellemzően ideiglenesen. Most a hatvani Ady Endre Könyvtárról link mutatunk fotókat, ld.: link . Az optimális mennyiséget meghaladó állomány elérése a mai állapot szerint kényelmetlen, a polcok gyakran elérhetetlenül magasak. Jelentős mennyiségű könyv van ládákban is. A túlzsúfoltság miatt nincsenek kényelmes, rendezvények szervezésére használható szellős rugalmasan kezelhető terek.
A patinás épület az egykor működő cukorgyár területén, a város külsőbb részén található. A Hatvany-Deutsch család számára építették 1897-ben, de lakott itt a gyár igazgatója is. Az egyébként elegáns miliő aligha alkalmas Könyvtárnak, vagy legalábbis nem egy húszezres város számára. Az Ady Endre Könyvtár 2015-ben költözött ide. Addigi épületüket - volt MSZMP székház - a város főterén EU-s pénzből tervezik felújítani. - Ha minden igaz, nyáron kezdődnek a munkák, és egy évre rá költözhet a könyvtár - mondja Sinkovics Erika, könyvtárigazgató. (bővebben a könyvtárépületről: link (MG)

Hírforrás: KIT-összeállítás
2019. április 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtar_kuriaban_-_ha_nagyon_szukseges
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról