Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtár megjelenése mobiltelefonon -- lépések és tanácsok

A Texas állambeli Victoria College és a University of Houston-Victoria könyvtárának webkönyvtárosa hasznos programkódokkal megtűzdelt, részletes beszámolót közöl a könyvtár használói számára létrehozott mobiltelefonos alkalmazásokról, a bevezetésükkor felmerülő buktatókról és egyéb tapasztalatairól.
Az újdonságra QR-kód segítségével hívták fel a könyvtárhasználók és a könyvtárvezetőség figyelmét a könyvtári nyílt napon, a Victoria College hírlevelében és az egyetem által kiadott sajtóközleményben. Egy hónap alatt a könyvtár honlapjának kb. 12 ezer látogatója közül 319 mobilkészüléken kereste a szolgáltatásokat. Nagyon hasznos a mobiltulajdonosok igényeinek és szokásainak figyelemmel kísérése a webes statisztikák és chat logok, valamint közvetlen visszajelzéseik révén. Meg kell ragadni minden kötetlen beszélgetésre szolgáló alkalmat is a velük való együttműködésre, a használók tapasztalatainak, tudásának kamatoztatására. Akár versenyeket is lehet hirdetni, melyek ösztönözhetik a kreativitást és hasznos PR-eszközként is szolgálnak. A cikk jó tanácsokkal zárul: az egyszerűbb megoldások felől haladjunk a bonyolultabbak felé, például először kép nélküli, szöveges oldalakat tegyünk elérhetővé. Ellenőrizzük, szerepelnek-e a könyvtár legfontosabb adatai, mint a nyitva tartás, az elérhetőség és a mobil elérésű szolgáltatások felsorolása. A fejlesztés eredményének ellenőrzésére megfelelő eszközt találhatunk a link címen. (ref.: Fazokas E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról