Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtár, mint könyv(újra)kiadó -- kívánság szerint képernyőn vagy papíron

Régi, egyedi könyvek eredetijét pótló könyvek előállításával próbálkoznak Nagykanizsán. Először a mű elektronikus változata lesz látható a nagykarban (link Digitális gyűjtemény), utána -- kérésre -- reprintet nyomtatnak, egyetlen példányban.
Ezt ma már talán minden nagyobb könyvtár el tudja készíteni, sokat számít azonban a gyakorlat. A Halis könyvtárban a digitalizálást és nyomtatást együtt végzik a kollégák a közcélú munkavégzésben ott dolgozókkal. A digitálisan közzétett könyvek az átlagánál több munkát igényelnek, hiszen pl. a képeknek a nyomtatott oldalon a megfelelő helyre kell kerülniük.
A gyakorlás, bajlódás költségeit nem lehet érvényesíteni; az első 100 kötetig fogjuk fel 'tandíjnak' e munka költségét. Ha külön kérésre készítettük az elektronikus formát, akkor a digitális változat tiszta haszon. Később olyan gyakorlat és választék alakulhat ki, mely az eltartja önmagát. 100 oldalas színes könyvet is lehet 6 e Ft-ért csinálni. 200 oldalas A/5-ös könyv esetén 1000 Ft tehát a könyv nyomtatás, ehhez a borító nyomtatása és a ragasztókötés 500 Ft-ja jön, összesen tehát 1500 Ft. A tapasztalat: ennél jóval többet is megadna érte az, akinek fontos egy ilyen munka. (További árak: link )
A hagyományos olvasó megkapja a piacon nem elérhető könyvét, az új fajta olvasó pedig internetes tartalomhoz jut. Most már csak egy közös felület kell, ahol ezeknek a könyveknek a lajstroma és a könyvek előállítására vállalkozók elérhetősége megtalálható.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról