Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtár okostelefonra: a New York-i Közkönyvtár újításai (olvasóink kérésére)

Újabb ingyenes mobiltelefonos alkalmazás áll a New York-i olvasók rendelkezésére a könyvtár jóvoltából. Az utóbbi hat hétben három mobil app (alkalmazás) gazdagította a kínálatot. A gyűjtemény nevezetességeit bemutató, magazin formájú Biblion és a Find the Future online játék után a legújabb a NYPL Mobile (link link ). Az iPhone, Android Mobile és iPad platformokon használható alkalmazás része az online katalógus legnagyobb migrációjának a könyvtár történetében a Bibliocommons (link magánkézben lévő cég platformjára. A Bibliocommons az USA és Kanada számos könyvtárhálózatának katalógusrendszerét kezeli. A cél, hogy az olvasó minél könnyebben találjon neki való könyvet, ebben segítenek az olvasók általi értékelések és javaslatok, valamint az olvasmánylista és magán könyvespolc összeállításának lehetősége. A mobilhasználat beállítása mindössze néhány percet vesz igénybe. A honlapon az olvasó a Bibliocommons rendszeréhez csatlakozva töltheti le az alkalmazást telefonjára, majd vonalkódjával és jelszavával belép. Ettől kezdve kereshet könyveket a katalógusban, amelyeket a kívánt fiókkönyvtárba szállíttat, vagy útbaigazítást kap a könyvet polcain tároló könyvtárba. Az olvasó követheti a kikölcsönzött könyveinek számát és lejárati határidejét, sőt, a késedelmi díjakat is. (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról