Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hová menjek? - Könyvtár vagy McDonald's?

Tegnap egy tipikus példám volt arra, hogy miért nem járok könyvtárba, illetve miért nem tudok könyvtárba járni. Előbb végeztünk az ügyfélnél, de a városban kellett maradnom az esti táncórám miatt. Gondoltam, hogy addig leülök valahová a laptopommal és írom egy kicsit a doktorimat. Ehhez ennyi dolog kellett volna nekem: asztal, szék, tető a fejem fölé, wc, esetleg wifi (de van mobilnetem), legjobb esetben konnektor (amúgy bírja a gépem 6-8 órát).
Eszembe jutott, hogy a közelben van a FSZEK egyik tagkönyvtára, ami tökéletesen megfelelne. Megnéztem a mobilomon a nyitva tartását, ami keddenként 9-16-ig van. Tehát PONT NEM JÓ.
Mehettem volna a központiba, de most nem vagyok beiratkozva, mert nem tudnám kihasználni. Regisztrációs jegyet kiváltani, hogy leülhessek, az meg kicsit macerás. Úgyhogy beültem a Mc Donald's-ba, ahol a csekély igényeimen felül még kávét is kaptam!
"... [Aki olvasni szeretne] Külföldön tudja hová menjen? A városi könyvtárba! Hát Budapesten? A városi könyvtárba? Budapest városi könyvtára délelőtt kilenc órától délután két óráig van nyitva, Berlin vagy Pittsburgh könyvtára este tízig... Budapesten a kávéházba kell, hogy menjen, mert egyebütt nem kap sem könyvet, sem újságot, sem folyóiratot, sem lámpát, sem széket" - Szabó Ervin (Világ, 1910., jan.)

Hírforrás: KIT-információ ; Városunk
2016. január 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtar_vagy_mcdonalds
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról