Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárak és könyvtárosok -- kihalófélben. Hogyan lehet javítani a helyzeten?

A New Yersey-i önkormányzat fűnyírószerűen csökkentette a helyi könyvtárak költségvetését, ami egyúttal bezárással is jelent. Azonban a helyiek akcióba kezdtek, összefogtak és beadványokkal kezdték bombázni az önkormányzatot. Kisgyerekes szülők, diákok, idősek részletezték, hogyan segítette őket a könyvtár saját céljaik elérésében. A döntéshozókban így lassan összeállt, hogy mekkora a könyvtár hozzájárulása a közösség életéhez (a cikk részletezi ezeket). A bizottsági elnök kivételével így visszavonták döntésüket a tagok a megszorítást illetően.
Az ALA (könyvtáros egyesület) éves gyűlése idejére (most: Washington, DC) Nemzeti Könyvtártámogató Roadshow-t szervezett -- a könyvtárakat támogató [nem könyvtárosok!] számára. Aki ezen nem tud megjelenni, annak javasolják helyi akciók szervezését, pl.: képviselődnek írni; ha nem szülőhelyén akik, akkor a szülőhelyen illetékesnek is; minél személyesebb tapasztalatokkal, annál eredményesebb. No, és a helyi lapoknak.
Mivel a könyvtárosok segítenek a közösségi programok szervezésében, a munkanélkülieknek az álláskeresésben, az internethez jutásban és sok másban, költségvetésük megkurtítása a közösség egészének kárt okoz. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról