Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárak meghatározó szerepe - valóság vagy cél?

Heves megyei falucska, Fedémes...
A könyvtárban most lassabb tempóban hetente háromszor tehetik ezt meg, hétfőn, szerdán és csütörtökön négytől hatig. Ekkor nyitja ki ugyanis az amúgy zárva tartott kétezer kötetes mozgó kis bibliotékát Varga Ferencné. Ő afféle mindenes a faluban: a polgármesteri hivatalt takarítja, eboltáskor összeírja a kutyatulajdonosokat, hetente háromszor pedig könyvtárosi feladatokat lát el. Azt mondta, hiába volt 2009-ben egy nyugdíjasoknak szóló számítógép-kezelői tanfolyam, a könyvtár három kis laptopját azóta is főleg a gyerekek és a fiatalok használják, középko­rúak és idősebbek alig. A diákok is inkább filmet néznek vagy játszanak, elvétve fordul elő, hogy valaki digitális adatbázisokat keres, vagy épp ügyfélkapun intézi a dolgait. Varga Ferencné leginkább e-mailezésre vagy az évi négy, kötelező könyvtári program képeinek és beszámolóinak feltöltésére használja a laptopot. Szerinte már az is nagy szó, hogy a 300 lelkes faluban 49-en hivatalosan is könyvtári tagok, bár közülük alkalmanként csak öten-tízen járnak be.

Régebbi hírforrás(ok): Deutsch határozott véleménye link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról