Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtárak segíthetik a családokat a gyerekek fejlesztésében (olvasóink szavazatára)

A könyvtárak több ponton működnek együtt a korai gyermekfejlesztést támogató központokkal. Például a gyerekprogramokon a könyvtárosoknak feltűnhet, hogy egy kisgyerek valamilyen készségében elmarad a többiektől. Az USA-ben ingyenesek a korai fejlesztést segítő programok, de pályázás útján lehet bennük részt venni. A könyvtárosok nem állíthatnak fel diagnózist, ám felhívhatják a figyelmet a helyzetre. A korai fejlesztés vonatkozhat akár beszédfejlesztésre, fizioterápiára, viselkedészavarokkal vagy szociális készségekkel kapcsolatos problémákra. A korai felismeréssel nagyobb esély van a korrekcióra.
Továbbá a könyvtárosok segíthetnek, hogy a kisebbségben élők is értesüljenek a lehetőségről. Érdemes számukra külön bemutatót szervezni. Meghívni egy szülőt a közösségükből, aki már részt vett gyerekével a programban, és pozitív tapasztalatokról számol be.
A programban résztvevőknek akár a könyvtár is jó helyszínt nyújthat. Összeköthetik a foglalkozást egy könyvtári programmal. A fejlesztő könyvtári könyveket is ajánlhat a szülőnek.
(A korai fejlesztésről a Pedagógiai Szakszolgálat leírásában: link - szerk.) (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról