Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárak szervezési vezetési mintái; 20 éves a legutolsó felmérés -- mi történhetett azóta?

20 éve volt utoljára felmérés a könyvtárak előmenetelét 80%-ban befolyásoló könyvtárvezetői képességekről -- mégha az csak néhány megyei könyvtárat vizsgált is. Néhány akkori megállapítás: félelem a megszorítástól, problémamegoldás kerülése, ritka a személyes felelősség, igazgatói típusok: 'exkluzív klub' és 'magányos farkas', a könyvtárosok szebb képet igyekeznek mutatni a valósághoz képest.
A 20 évvel ezelőtti felmérést néhány éve egy szűkebb, szervezeti kultúra-központú kutatás követte 3 közkönyvtárban (Győr, Nagykanizsa, Orosháza). Jó hír, hogy (ha kiterjesztjük az eredményeket), a munkatársak például a jelenleginél nagyobb teljesítmény- és jövőorientációt várnak el, ugyanakkor kisebb hatalmi távolságot szeretnének.
Az eredményekből következik gyakorlatilag a menedzsment-gyakorlat javítsa: stratégiai terv a munkatársak bevonásával, annak személyre szabott visszacsatolása, az egyéni és közös célok összehangolása, ön- és 360 fokos értékelés stb. (Mikulás Gábor előadása a Kávéházi szekcióban, 2015. júl. 17., Szolnok, információs tanácsadó)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról