Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtárban is a hibrid munkavégzés lehet a nyerő a vírushelyzet után

A különböző felmérések tanúsága szerint a home office munkavállalói megítélése korántsem egységes. Akad, aki szívesen maradna teljes home office-ban, a legtöbben valamiféle hibrid megoldást preferálnának, a legkevesebben pedig azok vannak, akik teljesen visszatérnének az irodába. A munkáltatói oldalon a kezdeti lelkesedés jócskán alábbhagyott, és bár akad néhány cég, amely a teljes távmunka mellett teszi le a voksát, ez inkább kivétel, és általában egyfajta úttörő filozófia részeként értelmezik. Még a nagy techmultik is hibrid munkavégzésre készülnek, az Amazon például jelentős főhadiszállás-fejlesztésbe fogott.
Mára kiderült, hogy a teljes home of­­fice-nak vannak árnyoldalai: idővel csökken a dolgozók hatékonysága, romlik a céges kultúra, a csapatkohézió. Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy más a home office, ha mindenki otthonról dolgozik, és nem csupán az iroda, de az egész város kihalt. Minden munkavállaló szívesebben fog legalább részben visszatérni az irodába, ha társas értelemben is lesz miért bemenni.

Régebbi hírforrás(ok): Magabiztossá tette a könyvtárosokat, hogy felkészültek a vírushelyzetre link Egy hazai nagy szakkönyvtár pandémiás gyakorlata - a megfelelő íróasztaltól a rendszeres telefonhívásig link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról