Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtárbezárás szorgalmazása, korlátozások, megszorítások

- A New York Public Library 87 db szolgáltatóhelyének kétharmadában csökkenti a nyitvatartási időt. A könyvtár vezetői szerint 2001. szept. 11. óta ez a legdrasztikusabb korlátozás. A korlátozás a 2010-es költségvetés 5.9 millió dolláros csökkenésének eredménye. (ref.: MG)
- Finanszírozási problémák az Intute körül. A JISC (Joint Information Systems Committee), a brit felsőoktatási informatikát finanszírozó testülete bejelentette, hogy 2010. augusztusától nem fogja teljes egészében finanszírozni az Intute (link multidiszciplináris forráskalauz működését. A JISC mindig is törekedett arra, hogy a támogatott intézmények alternatív finanszírozási forrásokat keressenek. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban nincs erre reális lehetőség. Az Intute augusztus elseje után is elkérhető lesz, de karbantartását minimális mértékben fogják elvégezni. (ref.: Koltay Tibor)
- 'Mentsd meg a megyét -- zárd be a könyvtárat!' -- olvasható az Ukiah Daily Jounal.com-on. A szerző felsorolja a könyvtárak gyenge reputációinak és idejétmúltságának okait. (A cikkre írt kommentek többnyire vitatkoznak a cikkíró nézőpontjával. Nyilván nem derül ki, hogy a javaslattal a potenciális könyvtárhasználók táborának mekkora része ért egyet, de az biztos, hogy az egyébként elolvasásra érdemes nézetek -- kimondva, kimondatlanul -- létezők, és számolni kell velük. És a szolgáltatások használóorientálttá tételével mérsékelni az így vélekedők táborát :-) - MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról