Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtárhasználati útmutatókat kérnek a hallgatók a YouTube-on

Az Indiana állambeli Purdue Egyetem könyvtárában link felmérést végeztek a hallgatók körében arról, hogy milyen közösségimédia-platformokat használnak, melyeken látnák szívesen a könyvtárat, és milyen tartalmakat várnak a könyvtártól ezeken a felületeken.
Arra a kérdésre, hogy mennyire valószínű, hogy bármelyik közösségimédia-platformon követné a könyvtárat, a kitöltők 57%-a adott pozitív választ, azaz hogy valószínűleg vagy szinte biztos, hogy követné. A könyvtárnak a válaszadók
- 82%-a szerint a Facebookon,
- 55% szerint az Instagramon,
- 40% szerint a Twitteren,
- 34% szerint a Snapchaten és
- 29% szerint a YouTube-on kellene jelen lennie.

A Facebookon egyaránt szívesen látnának praktikus információkat (pl. nyitvatartási idő, programok), kutatással kapcsolatos módszereket és tippeket, könyvtárhasználati tudnivalókat, az egész egyetemet érintő információkat, valamint érdekességeket, vicces oldalakra mutató linkeket, mémeket.
A YouTube-on a válaszadók szerint kutatással kapcsolatos módszereket és tippeket, könyvtárhasználati tudnivalókat és tájékoztatási forrásokat kellene közzétenni. (Egyetemi könyvtárak a közösségimédia-platformokon: hogyan találjuk meg a diákokat és az őket érdeklő információkat?; ref.: Tóth M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról