Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári dokumentumok és szolgáltatások - nem vagy-vagy, hanem is-is

Érdekes, hogy előző lapszámunkban a Könyvtári Intézet által megosztott forrás tartalma (A (hagyományos könyvtárosok mellett) a használók is visszafoghatják a változtatni kívánó könyvtárakat link ) mennyire megosztotta a Könyvtáros Facebook-csoport közösségét.
A "rendezvény" az én értelmezésemben: minden olyan tevékenység, amely a kínált dokumentumon (fizikai vagy virtuális "tárgyon") túli tevékenység. Tehát cselekvés. Ide tartozhatnak:
- a hagyományos értelemben vett rendezvények
- beszélgetés a használóval (-kkal), hogy tetszett a könyv, mit szerezne be, meggyógyult-e az unokája, kapott-e visszajelzést a szakfolyóirat szerkesztőségétől stb.
- az állomány innovatív bemutatása
- virtuális (minél testre szabottabb) ajánlások
- push-pull marketing
- beépített könyvtárosság
- stb. stb.
A "rendezvény" - ugyanúgy mint a dokumentum - eszköz, és nem cél. A cél a könyvtár küldetésének megvalósítása: aktív közreműködés a használói közösség -szociális, tanulási, rekreációs céljainak megvalósításában.
A cél eléréséhez a könyvtári dokumentumok és a rendezvények együttesen, egymással szinergiában kellenek. Igaz, hogy a kettő között hangsúlyeltolódást figyelhetünk meg, de értelmetlen dolog őket egymással szembeállítani. (MG)

Facebook-diskurzus a témában: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról