Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Könyvtári és levéltári tanulmányok anyagai - egy weboldalon!

A link platform ötlete a Bajorországi Közszolgálati Főiskola (Hochschule für den öffentlichen Dienst in Bayern, HföD) egyik alapszakos könyvtáros évfolyamának projektje során született. A főiskolán 2016-ban indult, a régi könyvtárosképzést felváltó levéltári és könyvtárügyi képzés a negyedik félévben ugyanis újfajta vizsgafeladatot vezetett be: egy gyakorlati jellegű projektmunkát, melyet 2-5 fős csoportokban kell elvégezni. Ez alkalommal az öt főből álló csoport egy olyan weboldal kialakítását tűzte ki, amely a levéltári és könyvtárügyi tanulmányokhoz szükséges valamennyi ismeretet összegyűjtve tartalmazza, és egy helyen, egykapus rendszerben (one stop shop) teszi elérhetővé.
A csoport tagjai - a cikk írói - először tisztázták a weboldal tartalmi követelményeit. A cél az volt, hogy tájékoztatást adjanak a tudományos könyvtári dolgozók munkájáról és a képesítés megszerzéséről, továbbá konkrét információkkal szolgáljanak a HföD-ről, főleg a levéltári és könyvtárügyi képzési ágról, ezen belül pedig a könyvtár- és információmenedzsment szakról. Az oldalnak alkalmaznia kellett a tudásmenedzsment valamennyi eszközét, emellett szerették volna a szak már működő blogját is beépíteni.
Optikailag és tartalmilag az oldalnak áttekinthetőnek, modernnek, vonzónak és pontosnak kellett lennie, egyszerű, de tetszetős dizájnnal. Ami a felépítést illeti, logikus és könnyen megvalósítható struktúrában gondolkodtak. Az aubib.de a tervek szerint egyszerre kívánja felkelteni az érdeklődést a szakma iránt és tájékoztatni a nagyközönséget, de szűkebb értelemben a HföD könyvtároshallgatóinak és könyvtároshallgatóiról szól. (Aubib.de - az információ mozgatja a világot! Egy platform a levéltári és könyvtári képzés számára; ref.: Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról