Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári ismeretek -- börtönviselt nőknek

A közkönyvtárak olyan programokat dolgoznak ki, melyekre a helyi közösségnek szüksége van, de egyre több olyan program születik mostanában, melyeket a börtönviseltek speciális igényeire szabnak. (Colorado államban a visszaesők száma három év után majdnem 50%-os, az Egyesült Államokban pedig 2,6 millió azok száma, akik letöltötték a büntetésüket.)
A Denveri Városi Könyvtár (DPL) aktív szerepet vállal a büntetett előéletű nőknek nyújtott szolgáltatások biztosításában. 2010-2011-ben kimunkált Szabadon tanulni (Free to Learn, FTL) programjuk olyan forrásokat és képzéseket biztosít, melyek az egykori női bűnözőknek segítenek visszakerülni a munkaerőpiacra. Csoportos és egyéni foglalkozások keretében három fő területen kapnak képzést: munkakeresésben, számítógépes és könyvtári ismeretekben. 2011-ben a 40 fős csoportból 26 fő adott be álláspályázatot, és 23 el is helyezkedett.
A program sikerében fontos szerepet játszik a könyvtárosok megtanítása arra, hogyan segíthetnek az egykori elítélt nőknek, hiszen nem szívesen beszélnek a múltról, mert szégyellik. (ref.: Szabadon tanulni: börtönviseltek beilleszkedésének segítése a könyvtárban; Murányi L.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról