Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári KisÖKOs: szemléletformáló programsorozat indult Pécsett

A Csorba Győző Könyvtár link kiemelt céljai közé tartozik az ökológiai gondolkodás, a környezettudatosság népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatos érzékenyítés, illetve hogy a szemléletformáló tudásanyag széles körben, állományuk dokumentumai által is elérhető legyen. Ennek érdekében indult márciusban a Könyvtári KisÖKOs programsorozat, melynek során ismeretterjesztő előadásokra, felnőtt- és gyermekkönyv-bemutatókra, családi programokra, illetve egy filmvetítésre is várják az érdeklődő olvasókat. A Könyvtári KisÖKOs programsorozat folyamán hazai és helyi szakértők tolmácsolásával kívánják felhívni a figyelmet a környezet- és természettudatosságra, a fenntartható fejlődés lehetőségeire és fontosságára.

A Könyvtári KisÖKOs tervezett programjai:
- Az erdő finom - könyvbemutató beszélgetés Várvizi Péter séffel és Bózsó Gyula erdésszel
- A permakultúra alapjai - beszélgetés Farkas Krisztina permakultúra tervező és -oktatóval
- Volt egyszer egy vadvízország - filmbemutató, majd beszélgetés az alkotóval, Szendőfi Balázs Pro Natura-díjas természetfilm rendezővel
- Méhek - mézről mindenkinek - interaktív gyerekfoglalkozás May Gábor méhésszel, az OMME Baranya megyei méhészeti szaktanácsadójával
- Vadon-vasárnap - ehető vadnövény felfedező kirándulás Németh Bia vezetésével
- Szobanövény csere-bere - hozzál és vigyél, vagy fogadj örökbe egy szobanövényt!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról