Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári mobil applikáció - 5 helyen az ország könyvtáraiban, Kecskeméten is

Hódmezővásárhely, Szeged, Székesfehérvár, Tatabánya, Kecskemét.
- Nyolc menüpontból áll az alkalmazás. Vannak benne olyanok, amelyek könyvtárban használatosak, mint a katalógus, a könyvajánló vagy a programajánló, de van benne például játékok menüpont is, ami nem biztos hogy elsőként az emberek eszébe jut egy könyvtárról, illetve van egy virtuális séta menüpontunk is, ami teljesen egyedülálló - magyarázta Csapó Noémi.
Több fontos, a felhasználókat segítő innovációt is bevezetett a közelmúltban a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár. Ezek egyike az android operációs rendszerű okos eszközökre, telefonokra és tabletekre kifejlesztett mobil applikáció, amelyet a könyvtár munkatársai közös munkával hoztak létre. Kecskeméten kívül országosan még másik négy könyvtárban érhető el ilyen szolgáltatás, amely több területen is megkönnyíti a könyvtárhasználók dolgát. Az applikációt Csapó Noémi informatikus könyvtáros, a szolgáltatás egyik fejlesztője mutatta be.
Az applikációt hat helyi szakember fejlesztette ki egy tavaly év végén kezdődött, csoportmunkára építő folyamat során, és ez év őszétől érhető el az Android operációs rendszerű okos eszközzel rendelkező felhasználók számára. Az applikációt gyakran frissítik, folyamatosan felkerülnek a felületre az újonnan rögzített online előadások is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról