Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári sikerek Szaúd-Arábiában

Az Arab News április 11-i számában beszámol arról, hogy Abdullah trónörökös felkereste az Abdul Aziz királyról elnevezett rijadi közkönyvtárat. Szólt arról, hogy az iszlám szent helyeiről (Mekka, Medina) nevezetes országban nem tűrhetik a fundamentalisták szélsőséges eltévelyedéseit. A könyvtárigazgató arról tájékoztatta a magas vendéget, hogy tavaly az 1,2 milliós gyűjteményt mintegy 200 ezren használták, s összesen két millió látogatót regisztráltak. A könyvtár részt vesz a szaúdi arab enciklopédia összeállításában. Ez olyan tájékoztató kézikönyv lesz, mely minden régiót igyekszik bemutatni. Idén jelenik meg első kötete, mely a szent városokat, illetve a fővárost tárgyalja. Nagy figyelmet szentelnek a régi és ritka dokumentumoknak, képeknek, pénzeknek (már 81 ezer van állományukban). (SP) - F: ápr. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról