Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári szolgáltatás az 575 lakosú Lettele községben (képekkel)

A játékbolt oldalsó traktusában található a könyvtárhelyiség. A fenntartást az önkormányzat fizeti a bolt tulajdonosának. A kb. 30 négyzetméteres könyvtár szimbiózisban működik a bolttal és a helyiség sarkában lévő önkormányzati fogadóhelyiséggel. (Itt kétmonitoros számítógép segíti az időre hívott vagy időt kért állampolgárt, aki az önkormányzati alkalmazottal -- rendőrrel, szociális munkással stb. -- találkozhat itt.) Nem jellemző Hollandiában sem, hogy 1000 fő alatti településeken könyvtár működjön, több funkció összevonásával azonban még fenntarthatóvá válik a működtetés. Könyvtáros természetesen nincs. A személyzetet a játékbolt-tulajdonos adja, segít annak, aki elakad. A kölcsönzést és a fizetést az olvasók maguk végzik. Néhány naponta pedig az Overijssel Tartományi Könyvtárellátó Vállalat link betanított munkása végez bejárást, simogatja meg a polcon a könyveket, DVD-ket. Az állományt félévente forgatják az ellátórendszerben.
1-2. A Könyvtárhelyiség képe a játékbolt felől. A 2. képen még a mackók is a könyvtár felé néznek :-)
3. Kevés könyv, szinte kizárólag fikció, de bármi ingyen megrendelhető az ellátórendszerből. Középen a fizető- és a kölcsönző automata
4. Az érintőképernyő fölött a könyvtárhasználat 13 lehetősége.
5. Az ingyenesen rendelt könyvek innen vihetők el.
6. A könyvtári rendszer katalógusa.
7. Az önkormányzati fogadószoba, mely bizalmas beszélgetést is lehetővé tesz.
8. A könyvtárépület kívülről. Bal oldalon a könyvtári rész, a sok helyről ismert, egységes könyvtári és az önkormányzati lógóval.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról