Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári vetélkedő, gyerekekkel - online zajlik a Bod döntő

A Bod döntő lényege, hogy a versenyzők feladatmegoldását a zsűri folyamatosan figyeli, megy a diák után, mert az értékelésbe a megoldáson túl beleszámít a munkafolyamat is. Ez online csoportos csevegésben is megvalósítható - a fotókat ld.: link . Az online elküldött megosztott Google Docs feladatlapot a versenyző a zsűri szeme előtt oldja meg úgy, hogy a Google Hangouts szolgáltatáson keresztül megosztja számítógépe képernyőjét és folyamatosan mondja, mit miért tesz. A zsűri közben egy a diákok számára nem látható megosztott értékelő táblázatban folyamatosan írja a pontokat és a szöveges értékelést.
Ehhez minden diák számára előre beállított önálló csevegőcsoport szükséges, amiben ő és a zsűritagok vannak. Kell egy előre kiküldött segédlet, amiben a technikai teendők és a tartalmi elvárások szerepelnek. A döntőbe csak próbahívás után merünk belevágni, ami jó döntésnek bizonyult, mert a próbahívás alatt több diáknál merültek fel problémák, melyek így nem a döntő alatt derülnek ki. Ez zajlott le 2020. április 20-21-én. Ez fontos volt, mert így kiderült, hogy bizonyos böngészőkkel nem megy minden funkció, hogyan engedélyezzék hangjukat, képüket. A technikai próba mellett egy rövid feladatot is meg kellett oldani, így arra nézve is adtunk tanácsokat, hogyan miről beszéljen majd a döntő alatt. (Dömsödy Andrea, a verseny szakmai felelőse, OPKM)

Hírforrás: Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum
2020. április 23.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtari_vetelkedo_gyerekekkel_-_online_zajlik_a_bod_donto
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról