Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári webgazdák tapasztalatai

A cikk a könyvtári honlapok karbantartóinak tapasztalatait tárja fel. "Érdekes, hogy csak a vizsgált minta 40 százalékánál képviseltette magát a bizottságokban a könyvtár vezetosége, pedig ez nagyban segíthetné a meghozott döntések gyors és hatékony végrehajtását." "Csaknem ugyanennyien a tartalmi építésben és állományfejlesztésben, speciálisan elektronikus források kiválasztásában határozzák meg kollégáik feladatát. A többség szerint a könyvtárosoknak részt kellene venniük a technikai fejlesztésekben is, egyesek szerint pedig minden könyvtárosnak képesnek kellene lennie weblapok szerkesztésére." A tapasztalatok alapján megfogalmazott javaslatok:
-- anyagi és személyi áldozatok szükségesek a weboldak karbantartásához,
-- a könyvtári rendszergazdák oktassák a személyzetet,
-- folyamatos karbantartás szükséges
-- a kisebb, tartalmi és anyagi döntési joggal felhatalmazott személlyel is bíró szakmai munkacsoportok szükségesek a nagy bizottságok helyett.

Referálva: Könyvtári webgazdák - sikerek, csalódások, elvárások / ref.
Lengyel Monika. In: TMT 49 (2000) 1 p. 29-32
link

Hírforrás: Library webmasters: satisfactions, dissatisfactions, and expectations / Mary K Taylor. In: Information Technology and Libraries 19 (2000) 3 p. 116-124
2003. augusztus 13.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtari_webgazdak_tapasztalatai
Régebbi hírforrás(ok): Library webmasters: satisfactions, dissatisfactions, and expectations / Mary K Taylor. In: Information Technology and Libraries 19 (2000) 3 p. 116-124
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról