Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári zárva tartás és a hülye olvasó (tájékoztatásminőség)

Természetesen ki van téve a könyvtár bejáratára, hogy zárva tartanak, végén az évtizedekkel előtti stílusú sablonszöveggel: ekkor és ekkor "várjuk ismét kedves olvasóinkat." A felirat A4-es, hol A3-as papíron, a bejárat mellett található, fehér alapon, fekete betűkkel (akár vastaggal szedve, netán még alá is húzva). S persze a sajtóban is olvasható a hír. A tájékoztatás tehát kipipálva. Az olvasó viszont jellemzően rutinból közlekedik, így nem veszi észre a számára nem feltűnő kiírást, s csak akkor szembesül a kellemetlen helyzettel, amikor nem tud már az épületen belül beljebb menni, vagy amikor szóban figyelmeztetik a könyvtárosok. Az pedig már kellemetlen szájízt hagy benne. - De hát ő a béna - mondhatjuk -; miért nem olvasta el azt, amit kiírtunk?!
A használó tehát kelletlenül kifordul a könyvtárból, nem reklamál, csak tompa rossz érzés marad benne a könyvtárral szemben. Amely pedig - úgymond - "mindent" megtett a "kedves olvasóért". - Csak a használónak megfelelő tájékoztatás szintjét nem biztosította, s önként járult hozzá a használók lassú, de kitartó lemorzsolódásához. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról