Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárigazgatók menedzsment-ismerete

Ismerik-e a könyvtárvezetők az alábbi kifejezések tartalmát? -- Célok általi menedzsment, használói igény felmérése, kompetenciafejlesztés, stratégiai tervezés, szerződéses viszonyon alapuló menedzsment, értékorientált menedzsment, teljesítménybérezés, benchmarking, tudásmenedzsment, menedzsment információs rendszer, balanced scorecard, imázs és márkaépítés. Nos, egyre kevésbé, a legutolsót már a nagykönyvtárak vezetőinek is már csak 16%-a. Erre jutott a BOBCATSSS-konferenciák gyakori előadója, Niels Ole Pors. A könyvtárak sikeressége és a menedzser ismeretei közötti összefüggést senki sem kérdőjelezi meg, ezért felmérte a vezetők képzési igényeit is. Elsőként az értékalapú menedzsmentet, változásmenedzsmentet, minőségmenedzsmentet, tudásmenedzsmentet és a személyes kompetenciák menedzsmentjét említették. (ref.: MG)

Hírforrás: The knowledge and continuing education needs of library directors / Niels Ole Pors In: Library Management & Information Services, January 2002 (elérhető pl. az Emerald Library Linkjében)
2003. július 30.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvtarigazgatok_menedzsment-ismerete
Régebbi hírforrás(ok): The knowledge and continuing education needs of library directors / Niels Ole Pors In: Library Management & Information Services, January 2002 (elérhető pl. az Emerald Library Linkjében)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról