Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárimázs újratöltve - életidegen csend?

Régi klasszikus Mercedes-reklám, amikor a szőke hölgy tejshake-et, hamburgert és sültkrumplit rendel a könyvtárban. A kellő szinten kiakasztott könyvtáros orcája itt látható: link .
Szintén könyvárimázs - szintén síri csenddel, újabb autóreklámmal link .
A szakmabelieknek feladják a leckét: mit jelent a használók szolgálata? Milyen irányú a szolgáltatói viszony? Milyen könyvtári imázsra lennénk büszkék? De a legfontosabb: milyen könyvtárnak örülnének leginkább a használóink. (Hallgassunk meg inkább egy újabb könyvtármarketing-előadást, utána mehetünk haza tovább dolgozni?) Szakmai körökben ugyanis azt tapasztalhatjuk visszatérően: nagy erővel küzdünk
- a könyvtárak imázsának kedvező megváltoztatásáért, emellett
- a könyvtárak megtépázott imázsának visszaállításáért.
S aki humán műveltségű létére tanult némi matematikát és fizikát, az tudja, hogy ha egy testet két, egymásnak ellenkező irányba húzunk, az jó eséllyel bizony helyben marad (otthon ki-ki ellenőrizheti). És igaz ugyan, hogy nem jutunk sehova, viszont közben nagyon is kifáradunk, ezért tiltakozunk minden további erőfeszítés ellen. Ezt a helyzetet igazolja szakmai prominenseink talán leggyakrabban visszatérő szövegfordulata is: úgy újulunk meg, hogy megőrizzük értékeinket. Az eredményt pedig látjuk. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról