Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárkóstolgató gyerekeknek -- Kazincbarcikán

16 év alatti diákok és különösen óvodás korosztály részére az ún. 'Könyvtárkóstolgató' program. Ez azt jelenti, hogy időnként (évente 2-szer) kitelepülünk az óvodákba, egy mini könyvtárral, és lehetőséget biztosítunk a szülőknek, hogy ott helyben beírathassák gyermekeiket a könyvtárba. Ilyenkor 1 db könyvet ki is kölcsönözhetnek, amit a gyerekkönyvtárba kell visszavinni.
Mikulás és Gyermeknap alkalmából, amikor van a városi program, egy sátorral települünk ki, kézműves foglalkozással egybekötve, szintén beiratkozási és könyvkölcsönzési lehetőséget biztosítva. Ezen alkalmakkor a szülők is kedvet kapnak a könyvtárhoz, és amikor jönnek gyermekeikkel, beiratkoznak. Ezek a programok jelentősen megnövelték a könyvtárhasználók számát. A 16 év alatti korosztály beiratkozási arányát ez kb. 6-7 százalékkal növeli. A sátras változat esetében nagy mértékben függ az időjárástól a beiratkozás aránya. Átlag egy alkalommal 20-50 fő közötti az arány.
Az időarányos díjra szerintem mindenhol nagy igény lenne, de a költségvetési intézmények esetében a naptári éves költségvetés miatt kicsit bonyolult a pénzügyi kivitelezése. (Molekné Kőrösi Beatrix könyvtárvezető)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról