Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárlátogatás otthon

Elképzelhető, hogy öt év múlva több millió, könyvtárban tárolt dokumentumot -- cikket, álló- és mozgóképet, hangfelvételt -- otthoni számítógépeinken is megnézhetünk, meghallgathatunk. Legalábbis ezt ígéri a következő öt évre szóló, több mint húszmilliárd forintos könyvtárfejlesztési program, amelyet tegnap hirdetett meg Hiller István. Az oktatási és kulturális miniszter azt is bejelentette: nyilvános vitát kezdeményez az olvasásról, hogy világosabbá váljanak az elmúlt években tapasztalt folyamatok. A Portál néven bejelentett program célja, hogy a könyvtárak képesek legyenek ingyenesen eljuttatni akár a használó otthonába is digitalizált dokumentumaikat, a hagyományos könyvek esetében pedig az olvasó minden igényét a lakóhelyéhez legközelebb eső könyvtárban elégíthesse ki, részben könyvtárközi kölcsönzéssel. A program finanszírozásából több mint négymilliárd forintot könyvtári dokumentumok digitalizálására fordítanak. - F: júl. 6.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról