Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáron belüli navigálás lehetősége

A nyugat-angliai Bath városának legnagyobb kórházával kezdte az épületen belüli térképezést egy helyi startup, és a koronavírus-járvány közepette ez igen hasznosnak bizonyult. Miközben több nagy szolgáltató kínál digitális autós, biciklis vagy túratérképeket, a beltéri eligazodás segédeszközeiből kisebb a kínálat. Pedig a bathi kórházban - is - éppen ez volt a gond: a járvány miatt odavezényelt külsősök és önkéntesek minduntalan eltévedtek, és ezzel értékes perceket veszítettek. A beszélő nevű Living Map (Élő térkép) cég megoldásának időközben újabb előnyei is kiderültek: változás esetén egyszerűbb a digitális térképet aktualizálni, mint az egész épületkomplexumban kicserélni a táblákat. A beltérkép egyúttal arra is jó, hogy a kórházi alkalmazottak figyelemmel kísérhessék, éppen merre vannak a hordozható berendezések. A Living Map időközben interaktív térképet készített egyebek mellett a New York-i Metropolitan Múzeumról vagy a londoni Canary Wharf üzleti és bevásárlónegyedről is. Az angol startup új megrendelője a légitársaságok legnagyobb csoportja, a Star Alliance, amely a világ nagy repülőtereiről rendelt térképeket.

Régebbi hírforrás(ok): Könyvtáron belüli navigálás minősége -- felmérték link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról