Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros civilek is futottak Székelyudvarhelyen

A Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár link is csatlakozott a fundraising (bevételnövelő) programhoz. 12 fős csapatunk részben könyvtárosokból, részben olyan személyekből állt, akik ismertek Székelyudvarhelyen, de ugyanakkor a könyvtár "barátai" is. Célunk a kortárs irodalom népszerűsítése volt, mely könyvek beszerzéséhez kerestünk anyagi támogatást a rendezvény adományozási honlapján keresztül. A gyűjtés a vártnál sokkal jobban sikerült: a célként megfogalmazott 1.500 lej többszörösen teljesült. A program az anyagi javak megszerzésén túl nagyszerű lehetőség volt a könyvtár, az olvasás és a hasznos időtöltés népszerűsítésére. (Szőcs Endre)
- Székelyudvarhelyen 373-an, külföldön, illetve más városokban további 16-an vettek részt a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) vasárnap megtartott Fuss Neki! adománygyűjtő programjában. A városi strandnál rajtoltak a szaladók, hogy minél többször megtegyék a parkon keresztülvezető másfél kilométeres távot. A program idei újdonsága volt, hogy a nagykövetek, vagyis a közösségi projektek adománygyűjtői nem csak szaladva, hanem gyalogolva is róhatták a köröket.
32 civil szervezet számára gyűjtötték a pénzadományokat a résztvevők, és amint arról Jakab Bernadett, az SZKA kommunikációs felelőse tájékoztatott, a legeredményesebb nagykövet több mint négyezer lejt gyűjtött össze. Az elmúlt három hétben a program Facebook-oldalán az adománygyűjtő játék állását is figyelemmel lehetett követni, ott a civil szervezetek által hetente összegyűjtött támogatások között nem volt ritka a tízezer lejt meghaladó összérték sem. A rendezvény idén teljesen műanyagmentes volt, papírpoharakból ihatták a frissítőt a szaladók és az önkéntesek, a szervezők pedig arra kérték a résztvevőket, hogy aki tud, vigyen kulacsot magával.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról