Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros egyesület a nagyobb költségvetésért és a térítésmentes internetért

Az egyesület aktív részt vállalt Az állami kulturális politika alapjai c. stratégiai dokumentum megvitatásában; kezdeményezésére a parlamenti meghallgatáson a tervezetbe bekerült a könyvtárak stratégiai szerepének fontosságát és ennek megfelelő finanszírozását rögzítő paragrafus. A dokumentumot az állam elnöke hagyja jóvá. Az RBA széles körű kampányt folytatott annak érdekében, hogy a városi könyvtárak gyarapítási keretét államilag támogassák; a 2015. évre és a 2016-2017. tervidőszakra szóló költségvetési törvény tervezete szerint a városi könyvtáraknak 50 millió rubelt utalnak át. A következő feladat, hogy az országgyűlési képviselők bevonásával elérjék az összeg 350 millió rubelre emelését. A könyvtári politikával és törvényhozással foglalkozó szekció három éven át szorgalmazta a könyvtári törvény módosítását annak érdekében, hogy a közkönyvtárak térítésmentes szolgáltatásai közé vegyék fel az internetelérést, és legyen minden könyvtárban internet. (Az Oroszországi Könyvtári Egyesület stratégiai kezdeményezései az állami könyvtári politikában; ref.: Viszocsekné P.É.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról