Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros egyesületi SWOT -- helyüket és identitásukat keresik

A [lengyel könyvtáros egyesületben a stratégiai] workshopokkal egy időben SWOT-elemzést is végeztek. Ennek alapján az egyesület erősségei
többek között, hogy a legnagyobb, legrégibb könyvtáros szervezet Lengyelországban, amely széles platformot nyújt a különböző könyvtári intézmények közötti tapasztalatcserére, és jelentős kiadói tevékenységet is folytat. A gyengeségek között szerepelt például az egyesületi aktivitás hiánya, a tervek megvalósításához nem elegendő pénzalapot nyújtó szűkös költségvetés, a csekély befolyás a könyvtárpolitika alakítására stb. Lehetőségként lehet számot vetni a külső pénzforrások körének bővülésével, az információs társadalom kiépítését célzó kormányprogrammal és az egyéb fejlesztéseket célzó programokkal, a nemzetközi kezdeményezésekben való részvétellel, a fiatalok megnyerésével, aktivizálásával stb. Fenyegető tényezőként fogalmazódott meg az átfogó stratégia hiánya /ez gyengeség, hiszen belső körülmény! -- MG/, a szakmához kapcsolódó negatív sztereotípiák, a könyvtári funkciók terén mutatkozó gyors ütemű változások, valamint az, hogy a döntéshozók nem kérik ki a könyvtárosok (jelesül az SBP) véleményét szakmai kérdésekben. Az egyesület küldetése (missziója) a könyvtárügy előbbre vitele, a könyvtárosi hivatástudat ('könyvtárosi identitás') fejlesztése, a környezeti integráció, a kívülállók számára attraktív, pozitív könyvtároskép kialakítása. 232/2009 ref.: Dancs Sz.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról