Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros kell az üzleti hírszerzők csapatába

Az üzleti hírszerzés -- definitíve -- modern vezetői, döntéshozói gondolkodás. Célja a vállalat rugalmasságának növelése és a meglepetések, kockázati tényezők iránti érzékenység csökkentése. E tevékenységhez többféle képességre van szükség: jó hallgatási képesség, kreativitás, kitartás, stratégia, gyakorlat. Az ideális hírszerző csapat tagjai: elemző (interjúkat készít, publikálatlan adatokat gyűjt és elemzéssel növeli az információ értékét), projektmenedzser (irányítja a csapatot és kapcsolatot tart az ügyfelekkel) és könyvtáros (adatbázisokban keres, összegyűjti a publikált anyagokat, és rendezi az adatokat). Az üzleti információ 1%-a található meg nyomtatott formában. Ezek az anyagok segítenek az igazán fontos, ki nem nyomtatott információ megkeresésében.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról