Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáros legó (képpel)

Bizony, a Legó szakemberei sem sokat agyalhattak, amikor kitalálták, hogy legyen már egy könyvtároscsaj is a csapatban, ami egyébként igazán támogatandó ötlet. De ahelyett, hogy valami 'superlibrarian' mentené meg a világot a gonosz betűfalókkal szemben, csak fogták az összes sztereotípiát, ami eszükbe jutott (és hát valljuk be, ezzel tényleg nem is kellett sokat erőlködni), majd amit csak lehetett belesűrítettek egy tízcentis kis hülye figurába. A mellékelt képhez nincs is sok hozzáfűznivalóm, szemüveg, kardigán, frizura, minden a helyén, a 'Shhh!' feliratú bögréért pedig még egy kreatív-díjjal is jutalmaznám a dicstelen elkövetőket.
De mivel a Legónak van honlapja is, ahol még valami termékismertetőt is ki kell szenvedni, hát ott aztán sikerült szavakban is olyan szinten összefoglalni, milyenek vagyunk mi, könyvtárosok, hogy ha erre nem csap le a Wikipédia, akkor semmire sem. -- 'A könyvtáros a könyveket szereti a legjobban az egész világon. (?) Bárcsak mindenki annyira szeretne olvasni, mint ő, a világ jobb hely lenne? és csendesebb is. A könyvtáros rendkívül fontosnak tartja, hogy a könyvet kellő tisztelettel használd, mindig használj könyvjelzőt szamárfülezés helyett (?). És ami a legfontosabb: soha, soha ne vidd vissza késve a könyvet!'

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról